Statistika

Leta 1998 je bila v Sloveniji ustanovljena nacionalna transplantacijska mreža.

več...

 

 

Spremljajte nas

tudi na   

 

 


20.10.2009

Nagrada 'SAPPI - Ideas that matter' Slovenija-transplantu in Formitasu

Nagrada za brošurico "Podaljšaj življenje", Bruselj, 10. oktober 2009


Sappi, največji proizvajalec papirnatih izdelkov in polizdelkov na svetu, zadnjih deset let organizira tekmovanje z imenom »Ideas that matter!«. Na natečaj se lahko prijavi izdelke za promocijo in komunikacijo, pogoj je, da je področje humanitarne narave,da je za njihovo izvedbo uporabljen Sappijev papir ali njihovi polizdelki. Nagrajeni so izdelki, izbrani na podlagi ustvarjalne ideje in z ocenjenim možnim vplivom na ciljno občinstvo.

Na letošnji razpis je kreativna ekipa Formitasa (Petra Matijevič, Nina Stipanič, Blaž Ritmanič, Janez Trontelj, Tomaž Cör) skupaj s Slovenija -transplantom prijavila izdelek »Podaljšaj življenje« (Prolong life). Pri zasnovi kreativne rešitve za precej občutljivo tematiko »darovanja organov« so zasnovali brošurico, ki deluje po načelu »postani darovalec in vstopi v neskončno verigo darovalcev, saj nikoli ne veš, morda boš kdaj pomoč potreboval prav ti«. Kot komunikacijsko orodje so pripravili brošurico v obliki metra, ki ga lahko razpreš. Na prednji strani vidiš različne ljudi (darovalce), ki se držijo za roke in skupaj simbolizirajo »verigo življenja«, na hrbtni strani pa so vsi podatki, ki jih za svojo odločitev potrebuješ. Izdelek je bil nagrajen z drugo nagrado.

Nagrado je predstavnica Slovenija-transplanta skupaj s kreativno ekipo Formitasa prevzela na slavnostni podelitvi 10. oktobra 2009 v Bruslju.


Postanite darovalec tudi vi!


Slovar

Eurotransplant (ET)

neprofitna organizacija, ki deluje kot mednarodna transplantacijska mreža in organizira izmenjavo organov umrlih darovalcev na področju držav, članic ET : Avstrija, Belgija, Hrvaška, Luksemburg, Nemčija, Nizozemska in Slovenija.

več...